Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 232, Level: 4
    Points: 232, Level: 4
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    100 Experience Points3 months registered

    Direct input error

    Hello, i downloaded re birthday song, installed it and now it comes up direct input with japanese writing as an error. this is whenever i try to start it up. My PC is japanese local already. Anyone know a solution?

    Capture.PNG


    that is the error
    Last edited by tonaev; March 21st, 2017 at 01:30 AM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Member KamenStalker's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    France
    Posts
    60
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Points: 3,244, Level: 35
    Points: 3,244, Level: 35
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Re: Direct input error

    Hi, you probably need to install/update directx.

  4. The Following User Says Thank You to KamenStalker For This Useful Post:


  5. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 232, Level: 4
    Points: 232, Level: 4
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    100 Experience Points3 months registered

    Re: Direct input error

    I have twice, still hasnt worked sadly.

  6. #4
    Member KamenStalker's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    France
    Posts
    60
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Points: 3,244, Level: 35
    Points: 3,244, Level: 35
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Re: Direct input error

    Weird. Can you screen the error message by any chance ?

  7. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 232, Level: 4
    Points: 232, Level: 4
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    100 Experience Points3 months registered

    Re: Direct input error

    I placed it in my original post for you ☺

  8. #6
    Member KamenStalker's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    France
    Posts
    60
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Points: 3,244, Level: 35
    Points: 3,244, Level: 35
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Re: Direct input error

    Try to download the good dinput.dll (should be easy to find with google) for your computer architecture (32/64 bits) and move it to the game's executable folder.

  9. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 232, Level: 4
    Points: 232, Level: 4
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    100 Experience Points3 months registered

    Re: Direct input error

    I downloaded it, where shall I put it?

  10. #8
    Member KamenStalker's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    France
    Posts
    60
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Points: 3,244, Level: 35
    Points: 3,244, Level: 35
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Re: Direct input error

    Same folder as the game.

  11. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Points: 232, Level: 4
    Points: 232, Level: 4
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    100 Experience Points3 months registered

    Re: Direct input error

    Same error comes up

  12. #10
    Member KamenStalker's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    France
    Posts
    60
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Points: 3,244, Level: 35
    Points: 3,244, Level: 35
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Re: Direct input error

    Sorry I really thought it was going to work. ((´д`)) It's pretty obvious but the error message says: Failed to initialize Direct Input.

    I would say it's either a problem from DirectX or your video card driver. You should maybe try to udate your video card driver then uninstall/reinstall DirectX, I'm not sure...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Fixed] Errors on the site?
    By Ignis in forum Site Support
    Replies: 60
    Last Post: March 3rd, 2012, 12:13 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: November 14th, 2011, 02:25 PM
  3. Error Install
    By r.bednarski in forum Tech Support and Talk
    Replies: 17
    Last Post: October 12th, 2011, 09:47 AM
  4. Little Busters error
    By Usagi in forum Game Talk
    Replies: 1
    Last Post: September 10th, 2011, 10:17 PM
  5. [Single] Ayane - GRAVITY ERROR
    By shitotaku in forum Game OSTs
    Replies: 0
    Last Post: December 17th, 2010, 04:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •